ההכנה נפתחה ברגל ימין

עירוני "חי מוטורס" נס ציונה סימנה וי במשחק האימון הראשון, עם ניצחון 76:94 על בני הרצליה. דאסטי הנאס הצטיין (צילום: עמית סמיקט)

04/09/2023
עירוני "חי מוטורס" נס ציונה רשמה הערב (שני) את משחק ההכנה הראשון שלה לקראת העונה הקרובה, ויצאה עם ניצחון 76:94 על בני הרצליה באולם היובל. שחקני הרכש החדשים של הכתומים - דאסטי הנאס (15 נקודות), וינס אדוארדס ואייזיאה וויטהד (13 ו-12 נקודות בהתאמה), הובילו את החבורה של אלעד חסין ליתרון דו-ספרתי מבטיח כבר ברבע הראשון. המארחת הצליחה לצמק את הפער ל-6 בלבד ברבע המכריע, אך יאיר קרביץ מנע מהם להתקרב והעניק לעירוני את הניצחון. בחמישי הכתומים ידרימו להיכל הקונכייה ויפגשו את הפועל באר שבע/דימונה למשחק אימון נוסף.  

 

רוצים לקבל את כל העדכונים לפני כולם? הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של עירוני!




נס ציונה פתחה בחמישייה עם: דמונטה הארפר, אייזיאה וויטהד, צוף בן משה, איתי שגב וג'רום מיינסי. הרצליה פתחה  עם: ראיין בוטרייט, ג'סטין סיימון, סנדי כהן, ווילי וורקמן ורוברט קרטר.  הארפר פתח את המשחק בסערה ועם שבע נקודות אישיות, הוביל את הכתומים ליתרון מבטיח של, 3:13. סיימון עם שלשה מדויקת ורג'י לינץ' עם עזרה מהספסל, דאגו למזער נזקים, אבל מספר פעולות טובות של תומר לוינסון, שמרו על פער דו ספרתי, ובתום הרבע הראשון, 14:24 לחבורה בכתום. הארפר ווינס אדוארדס העלו את נס ציונה ליתרון 14 בתחילת הרבע השני, אך דקות טובות של בוטרייט ואיתן בורג, הקטינו את ההפרש לשש בלבד. דווקא אז, האורחת שוב העלתה הילוך בהובלת שגב והמתאזרח החדש - דאסטי הנאס, שהטיסו אותה לריצת 4:17, ובהפסקה, 36:55 לנס ציונה.
 

דמונטה הארפר (צילום: עמית סמיקט)

אדוארדס התחיל את המחצית השנייה בדיוק מאותה הנקודה בה עצר ויחד עם וויטהד העלה את הכתומים ליתרון עשרים ואחת, שגרם לשמיר להזעיק פסק זמן כשלוח התוצאות מורה על, 45:66. צליפות מבחוץ של וורקמן ואביתר מור יוסף, צמצמו מעט את הפער, אך מנגד, קרביץ מנע מהאקסית להתקרב, ובתום שלושה רבעים, 56:74 לחניכיו של חסין. הרבע המכריע נפתח בריצת 2:14 מהירה של הרצליה, בזכות יכולת נהדרת של לינץ' ובורג, שהורידו את ההפרש לשש בלבד, אבל קרביץ שוב היה שם כדי לעצור את השטף עם שש נקודות רצופות. מאותו הרגע, נס ציונה בראשותו של הנאס, שוב פתחה מבערים ובסיום, 76:94 מרשים לכתומים.

אלעד חסין בסיום המשחק: "היה משחק אימון לא רע, אבל זו רק ההתחלה. רצינו לתרגל דברים ולהכניס את השחקנים לכושר משחק. חלק מהדברים עבדו ועל חלק נצטרך עוד לעבוד, רצינו לשמור על השחקנים ולכן חילקנו את הדקות. אנחנו רק בתחילת הדרך ויש לנו עוד הרבה על מה לעבוד".
 

"אנחנו רק בתחילת הדרך". אלעד חסין (צילום: עמית סמיקט)

בני הרצליה: בוטרייט 15 (3-5 מהשדה, 7-10 מהקו, 4 אסיסטים), בורג 14 (4-14 מהשדה, 3-9 ל-3, 6 אסיסטים, 4 ריבאונדים), סיימון 13 (5-8 מהשדה, 2-4 ל-3), לינץ' 10 (3-7 מהשדה, 4-7 מהקו, 9 ריבאונדים), וורקמן (2-6 מהשדה, 3-4 מהקו, 7 ריבאונדים) ומור יוסף (2-4 מהשדה, 2-3 מהקו) 8 כ"א, כהן 7 (1-7 מהשדה, 5-6 מהקו), קרטר 1 (0-6 מהשדה, 1-2 מהקו, 6 ריבאונדים). כן שותף: שוהם גת.

עירוני "חי מוטורס" נס ציונה: הנאס 15 (4-8 מהשדה, 3-4 ל-3, 4-4 מהקו, 4 אסיסטים ב-21 דקות), אדוארדס 13 (3-6 מהשדה, 3-5 ל-3, 7 ריבאונדים), וויטהד 12 (5-9 מהשדה, 7 אסיסטים, 6 ריבאונדים), קרביץ 11 (4-7 מהשדה, 6 אסיסטים, 5 ריבאונדים), הארפר (4-10 מהשדה, 4 חטיפות) ושגב (4-6 מהשדה, 4 ריבאונדים) 10 כ"א, בן משה 9 (3-6 מהשדה, 4 אסיסטים), מיינסי (3-6 מהשדה) ולוינסון (2-9 מהשדה) 7 כ"א. כן שותפו: אקרמן וינקוביץ'.



 
"זו הייתה חוויה מלמדת בשבילנו כקבוצה"

"זו הייתה חוויה מלמדת בשבילנו כקבוצה"

29/09/2023
עירוני הודחה ממוקדמות הצ'מפיונס, תשחק בעונה הקרובה ביורופקאפ

עירוני הודחה ממוקדמות הצ'מפיונס, תשחק בעונה הקרובה ביורופקאפ

28/09/2023
בחמישי: קרב נגד שטרסבורג על גמר המוקדמות

בחמישי: קרב נגד שטרסבורג על גמר המוקדמות

28/09/2023